4.1.2012

Joulu, uusi vuosi ja Osaka

Jätettiin Emmaukselle hyvästit juuri ennen joulua ja matkattiin jo tutuksi tulleen Kigushi- sensein (sensei= pastori) luo. Me oltiin aiemmin käyty jakamassa kutsuja joulutapahtumaan ovelta ovelle ja nyt oli aika järjestää itse tapahtuma! Suomalaisina oli tietenkin pakko tynkästä joulupukki mukaan tapahtumaan-- mutta vain sivurooliin. Joulupukki sai roolin Suomessa jo ehkä tutuksi tulleessa PATSAS- draamassa-- patsas (joulupukki) "heräsi henkiin" kun tyttötontut laitto patsaalle Raamatun käteen ja alkoivat rukoilemaan. Saatiin kertoa sitten että myös joulupukkikin tarvitsee Jeesusta! :) Itse joulunäytelmä oli hieman-- no, nopeasti harjoiteltu, mutta uskoakseni tarpeeksi hyvä! :) Kyllä siinä jossain vaiheessa tuli sellanen tunne et olipas hömelö joulutapahtuma, kunnes kuultiin että eräs yli 90- vuotias pyörätuoli mamma kertoi, että se oli hänen elämänsä onnellisin päivä ja että hän ei muista milloin olisi viimeksi ollut niin hauskaa. Lapsetkin olivat innoissaan ja ottivat Tarmo- pukin kanssa kuvia.. Joten ihan onnistunut tapahtuma! Niin-- ja parastahan oli se, että Kigushi oli rukoillut kuusi kuukautta aiemmin, että Herra antaisi hänelle kuusi avustajaa järjestämään joulutapahtumaa.. Ja montas meitä olikaan?? KUUSI! Ja silloin kuusi kuukautta aiemmin osa oppilaista ei ollut edes hakenut DTS:n- eli kyllä Jumala vastasi just eikä melkein. Kigushi oli myös rukoillut 30 oppilasta/ lasta tapahtumaan-- kaikenkaikkiaan ihmisiä oli 50, joista lapsia 30- ehkä päällekkin! :) Amen.

Jouluaatoksi mentiin Yukiin, käytiin kaupassa ja ostettiin herkku aamupalatarvikkeet-- mukaanlukien riisipuuro- tarpeet!! :) Jossain vaiheessa jaettiin jokaiselle pikku lahjat-- oltiin ostettu ne sadan yenin (n. 1 euro) kaupasta, joten naurua riitti lahjoja availlessa! Paras oli varmaan Liljan pelle- lasit ja nenä! :) Illan joulukokouksen jälkeen pääsimme-- yllätys yllätys SAUNAAN!! Niin-- mainittavan arvoinen juttu, jouluateriamme (jota emme siis itse valmistaneet): Broileria, eilistä riisiä sekä perunaa jonka seassa oli muutama pekoninpalanen- no possua jossain muodossa. :D

Tokiossa vietetyn vapaapäivän jälkeen matkasimme Osakaan ja Osakasta taas Mikayakiin Prayer Mountainille, jossa vietimme uuden vuoden rukouksen, paaston sekä syksyisten työpalveluiden kanssa. Päädyimme pitämään muutaman kokouksen- osallistujina tiimi.. :D Noina päivinä paastosimme ja oikeesti Jumala pääsi tekemään paljon hyviä juttuja meissä! Tuntu siltä et Jumala vaan halus virvottaa ja uudistaa. Ja vaikka paasto loppui vuodenvaihteessa, niin Jumala on jatkanut hyvän työn tekemistä meissä! Meillä on ollu ihan mielettömän hyviä hetkiä Hänen kanssaan. Jossain vaiheessa porukassa alko tulla sellasia pieniä erimielisyyksiä ja väärinymmärryksiä, mutta niissäkin Jumala sai toimia ja anteeksiantoa on harjotettu.. Mutta siis ongelmia ei tosiaan oo ollu paljon ja ne mitä on ollu, on ollu pienemmän puoleisia. Joten älkää siellä koto- Suomessa nyt aatelko et tällä tiimillä menis jotenki tosi huonosti- päin vastoin- päivittäin Jumala on virkistänyt meitä ja antanut uutta voimaa ja intoa.

Jouduttiin kumminkin lähtemään Prayer Mountainilta hieman aiemmin kotiin, koska Tinnihän ei kestänyt hometta, pölyä eikä heinää. Kun olo kävi tukalaksi, päätettiin että mä lähden takaisin Osakaan-- joskin en yksin. Ajatus tiimin jakaantumisesta ei tuntunut oikealta ja rukouksessa sitten vahvistuikin että tiimin tulisi pysyä yhdessä. Osakassa me pääsimme Kaorun asunnolle, vaan ilman Kaorua ja ilman valmiiksi suunniteltuja työjuttuja. Siispä heittäydyimme tuntemattomaan.

Maanantaina Jumala johdatti meitä tekemään treasure huntingia ja saimme samalla rukoilla koko alueen puolesta, kohdata muutaman kodittoman, tarjota ruokaa ja vaan kokea se, mitä Jumalan sydämellä on Osakalle.

Tiistaina matkasimme Kyotoon ja siellä shinto pyhäkköön. Tämä vuosi Japanissa on lohikäärmeen vuosi ja sellaiset oli kyllä pirskeetkin pyhäköllä. Japanilaisissa todellisia uskonnonharrastajia on vain muutamia- suurin osa menee seuraavan kaavan mukaan: Lapsen siunaus shinto pyhäkössä, avioliitto kristittyjen kappelissa ja hautajaiset buddha temppelissä. Voitte siis kuvitella meidän tunnelmat kun menimme pyhäkkö- alueelle, joka oli tupaten täysi ihmisiä. Kujat olivat täynnä ruokapaikkoja, leulunmyyntiä, ilmakuulapyssyjen myyntiä, ennustajia.. Ja ihmisiä jotka jonottivat pikkutemppelille, jotta saisivat helisytellä kelloja, kertoen että jumalat-- mä oon nyt tässä. Kun Veeran kanssa kysyimme eräiltä tytöiltä että mitä he rukoilivat, he sanoivat rukoilevansa kauneutta. Jos rukous oli vaikeaa, pystyivät he menemään erään lähteen luo, kastelemaan kasvoja ja toivomaan tulevansa kauniiksi. Saatiin siitä sitten idea et hei, mennään jonossa oleville tytöille kertomaan että he ovat jo kauniita ja että Jeesus (Jumalaa ei täällä kannata mainita, koska heillä on tuhansia jumalia, joten nimessä Jeesus on sitä oikeeta ytyä) on luonut heidät juuri sellaisiksi kun he ovat ja heidän ei tarvi enempää kaunistua.. Eräs tyttö kiitteli kovasti ja saimme nähdä kuinka hän poistui jonosta-- myöhemmin tapasimme hänet ja hän ei ollut käynyt rukoilemassa. :) Samoin Lilja ja Aarne saivat todistaa eräälle naiselle joka oli menossa ennustajalle-- keskustelun jälkeen naisen silmät kirkastuivat ja hän sanoi että Lilja ja Aarne olivat auttaneet häntä tänään paljon, eikä nainen sitten mennyt ennustajalle! Ja se päänsärky minkä olen yleensä saanut shinton pyhäkkö alueella, sitä ei tullut nyt!! Rukoilimme ennen alueella menoa Jeesuksen veren suojaa-- ja se toimi! Amen! VICTORY!!

Tänään saatiin taas tavata Emmaus- aikaisia kavereita Kobessa- nautittiin heidän kaa china- townin vilskeestä, risteilystä laivalla- joka näytti ihan leikkilaivalta, käytiin shinto- pyhäkössä ihmettelemässä mitä oikein tapahtuu, käytiin Kobe tornissa ihailemassa iltamaisemia, sekä kaverimme Taskin kotona ruokailemassa, juttelemassa ja kuuntelemassa LADY GAGAn biisiä paikallisen pastorin laulamana!! Ihan huippu!! :)

Jeps. Kaikenlaista on siis tapahtunu ja Jumala saanu johdattaa!!
















Ei kommentteja: