17.5.2007

malawi

Menin sitten oman DTS:n jälkeen henkilökuntaan seuraavaan DTS:ään.. :) Se oli vähän erilaisempi kokemus, todella opettava.. Varsinkin johtajuudessa. Lähdin sitten johtamaan yhen Henken kanssa tiimiä aina tonne Malawiin asti. Malawi on siis pienenpieni maa Afrikassa päiväntasaajan alapuolella. Se oli todella erilainen kokemus ku USA. Siellä me asuttiin kaupungissa nimeltään Blantyre ja tehtiin lähimmäkseen työtä yhden paikallisen pastorin kanssa. Eli saarnattiin seurakunnissa, käytiin seurakuntalaisten luona rohkaisemassa heitä, esitettiin draamoja, todistettii.. Jne. Kyllä me myös muutakin tehtiin, mutta vähemmän, vaikka oltais enemmän haluttu. Saatiin mahdollisuus käydä pitämässä oppitunteja yksityiskouluilla ja pääsin siellä koululla myös lettuja paistamaan hiilillä. Sitten käytiin orpokodeissa kertomassa Jeesuksesta ja leikittämässä niitä lapsia. Yhessä paikassa päästiin auttamaan yhtä tunnettua muusikkoa, kun se on perustamassa yhteen laaksoon kylää. Se oli oikeesti mielenkiintosta kävellä siellä vuorilla ja nähsä heinäkattosia savimajoja joiden vierellä lapset leikki ja pienestä nuotiosta nousi savupilvi yläspäin. Siellä me siis istutettiin ruohoa jyrkänteellä jotta jos tulis tulipalo niin se hidastais sitä etenemistä ja jos vesi laskeutuis alaspäin niin sitten se tarttuiski maahan eikä pääsis muodostuu kuiluun ikäväks lammikoks. Sitten oltiin viikko yhdellä kylällä jossa ei ollu sähköjä.. Sanotaan näin että se oli kokemus!! Siellä meitä tuijotettiin tuntikaupalla. Lapset vaan seiso katsellen meitä metrin päästä, niin ihmeellisiä me oltiin. Yhdellä koululla (jossa oli n. 400 oppilasta ja muutama opettaja) kaikki oppilaat halus kätellä.. Tuntu ku olis kaatunu maahan ku kaikki tuli kimppuun. Siellä kylällä mä sain tutustua paikalliseen klinikkaan jossa kävi lähinnä Malariatapauksia.. Ja sitten me raivattii yks maissipelto, johon nyt ollaan rakentamassa uutta parempaa klinikkaa. Käytiin me myös kävellen Mosambikissa näyttämässä kaks draamaa ja sitten kotiin.. :) Ja autohan meni monta kertaa rikki siis ton Malawi- matkan aikana, kerran ootettii tien poskessa 8 tuntia, nähtiin tosin virtahepo sillon myös.. :) Ja kerran bussi meni rikki ja matka kesti 7 tuntia pidempään. Kolmen päivän loma me vietettiin ihanalla Lake Malawilla Nhkata Bayssa.. Oli kokemus, kaikin puolin. ja tutustuin hyviin suomalaistyyppeihinki siellä.. :)

4 kommenttia:

Kimmo, Laura, Robin ja Oliver Sarajärvi kirjoitti...

Moi tinderoinen!
Jee sullakin on ploki nytten.... Hyvii tarinoita, selkeeta puhetta Jumalasta.. Hyva homma, sister!

Hali!

Laura

Ville Kalaniemi kirjoitti...

Haa, säkin löydyit täältä. Tosi kiva hei! Täytyy laittaa linkki listalle... se tietää sullekin lisää kävijöitä tänne. Sukulaiset ja tuttavat on mainostanu paljon meidän blogia ja sitä kautta jengi on myös käyny kattoo meiän kaverien blogit! Mut sul on hyvää suoraa puhetta Jumalasta niinku pomot sano. Jatka samaa rataa! Siunausta!

Kimmo, Laura, Robin ja Oliver Sarajärvi kirjoitti...

...aika huvittavaa, että jollain tinnillä on kanssa blogi:) ja oiskohan se kieli ollut islantia... mielenkiintoista..

Täällä enää viikko jäljellä.. jos näät siel saksassa ihmisii skotlannista, niin aika moni me tunnetaan sit sielt.. Tai siis no ei niin hyvin niitä jotka on ite tältä baselta, mut täältä koulusta läks jotain staffii sinne:)

Siusiu
laura

Kimmo, Laura, Robin ja Oliver Sarajärvi kirjoitti...

Laitahan sitte tänne kuvii ja stoorii sieltä, jookos?
Ootan innolla kuulla sun ywam jutuista:) Me tullaan siis 6.pvä suomeen mut mennään mäviin siihen vähän yli viikoks ihan lomaileen ja reflectoimaan näitä juttuja.. mutta sitten otetaan ja pietään siun kaa miitinki, okra?

Siusiu!

Laura